Whisky Quiz & Proeverij
Speel de exclusieve Whisky Quiz & Proeverij bij je thuis

Whisky Quiz & Proeverijen december 2023

 

In december stonden er 3 proeverijen geboekt. Twee keer de Whisky Quiz & Proeverij (10 whisky’s) en één keer de Exclusieve Winter Editie. Een groep van 5 personen waarvan 4 zonen en 1 vader, een groep oud scouting vrienden en een groep whisky vrienden die om de aantal weken bij elkaar komen om whisky te drinken. Inmiddels geef ik al weer een tijd deze proeverijen en wat continu terugkomt is “plezier”. 


De deelnemers hebben er logischerwijs zin in en hebben, naast heerlijke whisky’s, ook zichtbaar plezier. Om de leuke whisky verhalen en ook met elkaar. Precies de reden waarom ik dit naast mijn andere fulltime baan ben gaan doen: mensen entertainen. Een avond met vrienden of familie waarbij je even weg mag en kan uit het dagelijkse leven om pure lol te hebben met één gemeenschappelijke passie: Whisky! Voor mij is de extra bijkomstigheid dat het mijzelf ook heel veel plezier oplevert. Een avond waarbij ik 4 zonen tref met een vader die als gezin samen een toffe avond hebben bekijk ik met positieve jaloezie en rijd ik zelf naar huis met een enorme glimlach. Dat heb ik ook als ik zie dat een oud scouting team vrienden zijn geworden en nog steeds, na al die jaren elkaar zien en plezier hebben. Bij de whiskyclub in Buinen ervaarde ik pure passie voor het product. De whisky’s werden daar bijgehouden in Whiskybase en ik mocht door de lijsten scrollen. Wauw, die hebben ervaring dacht ik nog. Kan ik ze dan nog iets bijbrengen? De gastheer verzorgde, samen met zijn vrouw, zeer aangename hapjes voor tussendoor en ze zaten aan een whiskybar (jaloers) in de huiskamer. Aan het eind van de quiz checkte ik of ze whisky’s hadden gedronken die ze nog niet kende en nieuwe dingen hadden geleerd. Volmondig ‘JA’. Er vroeg zelfs nog een deelnemer of ik tips had voor een whisky reis naar Schotland (euh ja die had ik ook uiteraard 😊)

Stuk voor stuk topavonden. In januari staan er ook al weer 3 proeverijen geboekt waarvan de eerste afgelopen zaterdag. Mijn vrouw viel op hoe vrolijk ik weer thuis kwam. ‘Twee zonen met mega humor, een vader en een aantal vrienden’ zei ik, ‘wat een feestje was dit’. Ik heb nu al zin in de komende weken. Slainte!